Kotobee Author e-book készítő és szerkesztő szoftver

A Kotobee Author egy eBook készítő és EPUB szerkesztő szoftver, amellyel interaktív elemeket tartalmazó könyvet lehet létrehozni. A kész eBook-ot nemcsak a Kotobee Readerrel lehet megnyitni, hanem bármely szabványos EPUB 3 olvasóval. Az Authorral egy PDF-et EPUB-bá tud alakítani, majd módosíthatja annak tartalmát, hozzáadhat interaktív elemeket, megtekintheti, hogy hogyan fog kinézni a különböző platformokon és eszközökön. Végül exportálhatja a legalkalmasabb formátum(ok)ba, hogy külső eBook olvasóval vagy böngészővel lehessen megtekinteni, de egy önállóan futtatható programmá, illetve natív mobil alkalmazássá is alakíthatja. Az interaktív eBookot integrálhatja a meglévő tanuláskezelő (LMS) rendszerébe is. A szoftvernek magyar nyelvű kezelőfelülete is van. Windows és Mac verzió is elérhető.

Szövegszerkesztő

Mindennel felszerelt szövegszerkesztő áll a rendelkezésre a kiadvány elkészítéséhez, amivel a PDF és a Word fájlok is továbbszerkeszthetők, például újabb fejezetek adhatók hozzá, amelyek a valóságnak megfelelően tekinthetők meg. Ha ismeri a HTML kódokat, akkor a HTML szerkesztőt is használhatja.

Interaktív elemek

Interaktív elemekkel gazdagíthatjuk a kiadványokat, mint a videó, hang, képgaléria, 3D modell vagy a HTML5 vezérlők, akár a PDF-ből való konvertálás után. Az elemek bármilyen EPUB kompatibilis olvasóval futtathatók.

Kérdések és vizsgatesztek

Könnyedén készíthetünk tesztet kérdéssel és válaszokkal, majd kiválaszthatjuk, hogy az eredményt azonnal megtekinthesse a kitöltő, vagy a rendszer elküldje a tanárnak.

Testreszabás, előnézet

Beállíthatjuk a kiadvány külalakját, elhelyezhetjük a saját logónkat, megadhatjuk a paramétereit. A jobb tervezhetőség érdekében a kiadványt emulálhatjuk különböző eszközökön, mint pl. a Samsung Galaxy S4, iPad, iPad Mini, iPhone 6, Nokia Lumia 920 stb., így megnézhetjük, hogy ezeken az eszközökön hogyan néz ki majd a kiadvány.

Exportálás

Több mint 14 különböző eBook formátumba lehet exportálni a kiadványt, beleértve az EPUB-ot és a natív mobil alkalmazásokat is. Bizonyára megtalálja mindenki a számára megfelelőt: epub, mobi (Amazon Kindle), pdf, Word, Kotobee Reader, Kotobee Cloud.

Kezelés

A Kotobee Clouddal nyomon követhetjük és menedzselhetjük a natív alkalmazásokat, beállíthatjuk a jogosultságokat. Kategóriákat is létrehozhatunk a könyveknek, hozzárendelhetünk felhasználókat, adminisztrátorokat stb.

Egyéb lehetőségek

  • több, mint 16 nyelv,
  • felületválasztás,
  • saját márka (brand) használata,
  • DRM (digitális védelem) a Kotobee Clouddal.