NetControl 2 Pro osztályterem-kezelő

A szoftver hatékony együttműködést és interaktivitást biztosít a tanár és a tanulók között egy számítógépes osztályteremben különböző oktatási, vezérlései és felügyeleti funkció segítségével, mint például a képernyőmegosztás, a virtuális rajztábla, szavazás, tesztek.

Ezt a verziót kifejezetten nagy számítógépes hálózatokhoz tervezték, amelyet központilag lehet menedzselni.

A Net Control 2 Pro verziónál csomaglicencek állnak a felhasználók rendelkezésére 100, 250, 500 számítógépre, de létezik korlátlan számú számítógépes licenc is, amelyben az egy hálózatban lévő számítógépekre vonatkozik. A verzió verhetetlen az egy számítógépre jutó költségben, és nincs havi vagy éves előfizetési díja. Két évig ingyenes a frissítés is.

Csak olyan helyre javasoljuk, ahol rendelkeznek hálózati rendszergazdával, aki be tudja állítani a megfelelő házirendet. Ehhez könnyen kezelhető felület áll a rendelkezésére a Kapcsolatkiszolgáló komponensben.

A NetControl2 PRO-hoz nem szükséges domén vagy Windows Server operációs rendszer, hanem a fent említett speciális Kapcsolatkiszolgáló komponenst kell telepíteni a hálózat egyik gépére, amely „szerverként” fog üzemelni, és közvetítő szerepet tölt be a tanári és a tanulói számítógépek között. Vezetékes (Ethernet) vagy vezeték nélküli (wifi) hálózatban is működik.

Főbb tulajdonságok, mint a Classroom esetében is:
 • a tanár megoszthatja a képernyőjét a tanulókkal, vagy az egyik tanuló képernyőjét közvetítheti a többiek számára;
 • Szöveg, kép, képernyőkép küldése, kommunikálás csevegés eszközzel vagy hanggal (beszéddel), videókonferencia kezdeményezése, tanulók jutalmazása érmek kiosztásával, tanulói segítségkérés és visszajelzés fogadása,
 • Interaktív tesztek létrehozása, gyors szavaztatás/felmérés, feladat kiosztása és beszedése a tanulóktól egy kattintással, e-tananyag készítése a képernyőfelvevő eszközzel, multimédia tartalom lejátszása a kijelölt vagy összes tanulónál,
 • nem kívánatos honlapokhoz, alkalmazásokhoz, rendszerbeállításokhoz való hozzáférés korlátozása, nyomtatás, USB-eszközhöz való hozzáférés letiltása, számítógépek be- és kikapcsolása távolról, fájlok és alkalmazások kezelése távolról.
 • Tanulói (kliens) munka valós időben való figyelemmel kísérése, segítségnyújtás távolról, meglátogatott honlapok, felhasznált alkalmazások elemzése. Számítógép ideiglenes lezárása, hogy a tanuló figyelmét fenntartsa a tanár.
 • Lecke-terv létrehozása a beépített tervezővel, lecke (tanóra) adatainak és eseményeinek rögzítése naplóban, tanulók osztályozása, osztályzat küldése és megjelenítése a tanulói számítógépeken stb.

Rendszerkövetelmények:
 • Operációs rendszer: Microsoft Windows 11, 10, 8, 7 (SP1). 64- vagy 32-bit; vagy Windows Server 2008R2 – 2019. Mac OS X 10.8 – 10.15 (Mountain Lion – Catalina).
 • Hálózat: TCP/IP v4 helyi hálózat (vezetékes vagy vezeték nélküli). 100 MBit/s vagy magasabb hálózati sebesség. Hálózati késleltetés: max. 10ms
 • Sávszélesség: 0.005-0.2 MBit/s kliensenként: alacsony forgalmi működés – 0.01 MBit/s; közvetlen teljes képernyős vezérlés billentyűvel és egérrel – 0.2 MBit/s; tanári képernyő közvetítése a tanulóknak – 0.15 MBit/s az összes fogadónál (Multicast támogatott) vagy kliensenként.
 • CPU: x86- or x86-64-kompatibilis CPU, Intel Atom 1.2 GHz vagy magasabb.
 • RAM: Windows 10-7 32 bit: 2 GB; Windows 11-7 64 Bit, Windows Szerver: 4 GB.
 • Szabad hely a merevlemezen: 150 MB a szoftver számára. További hely szükséges a felhasználói fájloknak (teszt, képernyőfelvétel, napló stb.)

30 vagy 45 napos próbaverzió teljes funkcionalitással oktatási és más intézmények számára.