NetControl 2 SmallClass osztályterem-kezelő

Kishálózat

A szoftver hatékony együttműködést és interaktivitást biztosít a tanár és a tanulók között egy számítógépes osztályteremben különböző oktatási, vezérlései és felügyeleti funkció segítségével, mint például a képernyőmegosztás, a virtuális rajztábla, szavazás, tesztek.

A Net Control 2 SmallClass verziót kifejezetten kis osztálytermek kezelésére tervezték, amelyekben egy tanári és maximum 20 tanulói számítógép van. Minden funkció megtalálható a SmallClass verzióban, amelyek a Classroom vagy a Pro verziókban, kivéve a csoport- és kapcsolatkezelést, a központi telepítést és néhány egyéb funkciót, amelyeket ritkán használnak kis osztályokban. A SmallClass verzió verhetetlen az árban, és nincs havi vagy éves előfizetési díja. Egy évig ingyenes a frissítés is.

Nagyon egyszerű a telepítése, nem igényel semmiféle komolyabb számítógépes ismeretet, automatikusan beállítja saját magát a hálózaton keresztül.

A NetControl2 SmallClass számítógépterem-kezelő rendszer (CMS) széles körű megoldást nyújt különböző feladatok automatizálásához, amivel a tanár szembesülhet egy számítógépes laborban. Az adminisztrációs eszközök időt takarítanak meg a tanár számára a leckék kidolgozásánál, a tanóra előkészítésénél. Például a számítógépek bekapcsolása, felhasználók automatikus bejelentkeztetése, feladatok kiosztása és begyűjtése, alkalmazások bezárása, számítógépek kikapcsolása néhány kattintással megoldhatók. Sok feladatot ütemezhet a tanár, amit automatikusan végrehajt a szoftver.

A NetControl2 SmallClass segítségével több más eszköz elhagyható: projektor helyett a tanár a saját számítógép-képernyőjét közvetítheti a tanulók képernyőjére közvetlenül, vagy bármelyik tanuló képernyőjét megoszthatja a többiekkel (amit egy projektor nem is tud megtenni). Használhat virtuális rajztáblát, ami kiválthatja az interaktív táblát is.

A felügyeleti eszközzel a tanár megfigyelheti, hogy a tanulók mit tevékenykednek a számítógépen, kinek kell esetleg segítség, amit a munkaasztalról is megtehet. A tanulók interakcióba léphetnek a tanárral: segítségkérést vagy üzenetet küldhetnek számára, feltehetik a kezüket, fájlokat küldhetnek a tanár részére, hozzáférhetnek az oktatási anyagokhoz.

Az alkalmazás megadja a tanárnak a tanulóóra tervét, milyen anyagot kell leadnia vagy milyen tevékenységet kell megtenni az adott pillanatban. A tanóra napló megőrzi a főbb események listáját, amelyek a tanórán történtek. A jutalmak és osztályzatok még érdekesebbé teheti az órákat… 🙂

Főbb tulajdonságok:
 • a tanár megoszthatja a képernyőjét a tanulókkal, vagy az egyik tanuló képernyőjét közvetítheti a többiek számára;
 • Szöveg, kép, képernyőkép küldése, kommunikálás csevegés eszközzel vagy hanggal (beszéddel), videókonferencia kezdeményezése, tanulók jutalmazása érmek kiosztásával, tanulói segítségkérés és visszajelzés fogadása,
 • Interaktív tesztek létrehozása, gyors szavaztatás/felmérés, feladat kiosztása és beszedése a tanulóktól egy kattintással, e-tananyag készítése a képernyőfelvevő eszközzel, multimédia tartalom lejátszása a kijelölt vagy összes tanulónál,
 • nem kívánatos honlapokhoz, alkalmazásokhoz, rendszerbeállításokhoz való hozzáférés korlátozása, nyomtatás, USB-eszközhöz való hozzáférés letiltása, számítógépek be- és kikapcsolása távolról, fájlok és alkalmazások kezelése távolról.
 • Tanulói (kliens) munka valós időben való figyelemmel kísérése, segítségnyújtás távolról, meglátogatott honlapok, felhasznált alkalmazások elemzése. Számítógép ideiglenes lezárása, hogy a tanuló figyelmét fenntartsa a tanár.
 • Lecke-terv létrehozása a beépített tervezővel, lecke (tanóra) adatainak és eseményeinek rögzítése naplóban, tanulók osztályozása, osztályzat küldése és megjelenítése a tanulói számítógépeken stb.

Rendszerkövetelmények:
 • Operációs rendszer: Microsoft Windows 11, 10, 8, 7 (SP1). 64- vagy 32-bit; vagy Windows Server 2008R2 – 2019. Mac OS X 10.8 – 10.15 (Mountain Lion – Catalina).
 • Hálózat: TCP/IP v4 helyi hálózat (vezetékes vagy vezeték nélküli). 100 MBit/s vagy magasabb hálózati sebesség. Hálózati késleltetés: max. 10ms
 • Sávszélesség: 0.005-0.2 MBit/s kliensenként: alacsony forgalmi működés – 0.01 MBit/s; közvetlen teljes képernyős vezérlés billentyűvel és egérrel – 0.2 MBit/s; tanári képernyő közvetítése a tanulóknak – 0.15 MBit/s az összes fogadónál (Multicast támogatott) vagy kliensenként.
 • CPU: x86- or x86-64-kompatibilis CPU, Intel Atom 1.2 GHz vagy magasabb.
 • RAM: Windows 10-7 32 bit: 2 GB; Windows 11-7 64 Bit, Windows Szerver: 4 GB.
 • Szabad hely a merevlemezen: 150 MB a szoftver számára. További hely szükséges a felhasználói fájloknak (teszt, képernyőfelvétel, napló stb.)

30 vagy 45 napos próbaverzió teljes funkcionalitással oktatási és más intézmények számára.